Час нині такий тривожний, що чи не єдиною віддушиною є короткі зустрічі з мистецтвом. Таку зустріч рівнянам подарували фотохудожники з фотоклубу «Час». Виставка, що відкрилася у фотогалереї, — своєрідний звіт митців об’єктива перед громадою.

У сотні найкращих світлин, що тут представлені, — портрет Папи Римського (робота майстра Міжнародної федерації фотомистецтва FIAP відомого фотохудожника Сергія Бусленка).

— Торік із делегацією українських козаків випала нагода побувати в Римі, і, звісно ж, у Ватикані. Там на традиційній месі й зняв Папу, який просто-таки випромінював благодать. Гадаю, ця благодать, нехай і через фото, не буде зайвою й для Рівного.

Папа від початку протистоянь уже тричі молився за Україну й закликав до діалогу. А минулої неділі звернувся до міжнародного співтовариства із закликом знайти порозуміння навколо подій в Україні.

Папа Франциск нікого не обділяє увагою. Фото Сергія БУСЛЕНКА

Лише торік Сергій Бусленко отримав 10 нагород на фотоконкурсах у Боснії і Герцеговині, Великобританії, Сербії, Франції та Чорногорії. Загалом же митці фотоклубу мають уже 700 престижних міжнародних нагород: Рівне, вочевидь, упевнено може претендувати на роль фотографічної столиці. 

Від сильних світу цього автори виставки перекидають місток до звичайного щоденного життя, кожну мить якого, вочевидь, варто цінувати так, як герої сюжету «Поїздки за місто» заслуженого фотохудожника FIAP Олександра Ковшуна. А ще одного автора Олега Жиліна, здається, ніхто не перевершив у техніці макро: так і хочеться доторкнутися до краплинки роси, яка, здається, ось-ось скотиться на твої долоні, чи відірвати шматочок «живого» моху. Цінуймо мить, що проростає у Вічність, і разом із Папою Франциском молімося за наше майбутнє.