Від квартиранта не знати, чого можна чекати. Якось не зважила на цю прописну істину 75-річна тернополянка. Як наслідок — у пенсіонерки з’явилися такі клопоти, що їй довелося звертатися аж до працівників міліції.

У її помешканні вже кілька тижнів винаймала куток 23-річна дівчина. Проте господиня так і не поцікавилася ні її прізвищем, ні походженням. Ця неуважність і зайва довірливість дуже нашкодили пенсіонерці. Нещодавно вона зняла з банкомата кошти, що збирали парафіяни однієї з церков обласного центру. Наступного ранку ці пожертви пані збиралася передати одному з працівників, який був задіяний у будівництві храму. Прийшовши додому, пенсіонерка сумочку з десятьма тисячами гривень залишила на столі і ненадовго вийшла з кімнати. Коли ж повернулася, грошей уже не було. Жінка відразу повідомила про крадіжку міліціонерам.

Проте старенька не побачила не лише грошей, а й своєї квартирантки. Тож правоохоронці в крадіжці небезпідставно запідозрили дівчину. І хоч про неї вони не мали детальної інформації, однак знайшли лиходійку, до того ж оперативно.

Як каже начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області Сергій Крета, своєї провини дівчина не заперечувала і, звісно, каялася у скоєному. Але це каяття було не єдиним — її не вперше ловлять на протиправному, і щоразу вона обіцяла більше не чинити подібного. Злочин, який ця 23-річна правопорушниця скоїла тепер, правоохоронці кваліфікують за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка.

Більшу частину поцуплених у пенсіонерки грошей-пожертв, які призначалися на спорудження храму, злодійка зуміла витратити за день. Зокрема, винайняла за них житло, придбала нове вбрання та ще три тисячі позичила своїй подрузі. Міліціонери, певна річ, товаришку крадійки розшукали, гроші вона повернула. Після завершення досудового розслідування правоохоронці передадуть парафіянам невитрачених злодійкою шість тисяч гривень.