Почастішали телефонні контакти Президента Петра Порошенка зі своїм російським колегою. У черговій розмові він окреслив ключові позиції і графік реалізації мирного плану у ситуації на сході держави, наголосивши на необхідності звільнення заручників та встановленні ефективного режиму контролю на українсько-російському кордоні.

Петро Порошенко зазначив, що разом із припиненням вогню розраховує на підтримку мирного плану. А Володимир Путін висловив підтримку зусиллям з деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, процесу припинення вогню та реалізації мирного плану Президента України.

Поглиблення прямих контактів між двома президентами цілковито підтримує канцлер Німеччини Ангела Меркель. Про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт за підсумками телефонних розмов, які Ангела Меркель провела з Петром Порошенком і президентом Франції Франсуа Олландом.

Зокрема, пані Меркель вважає, що Росія зобов’язана «використати свій вплив» на прихильників федералізації задля припинення насильства на сході України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»