Якщо Росія дійсно виступає за деескалацію конфлікту на сході України, то вона має зупинити наплив найманців і озброєння через російсько-український кордон.

Про це у вівторок у Санкт-Петербурзі за результатами тристоронньої зустрічі з міністрами закордонних справ Росії і Німеччини заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає власний кореспондент Укрінформу в РФ.

«Ми вважаємо, що якщо Росія хоче довести, що вона виступає за деескалацію ситуації в Україні, то найкращий спосіб для цього – зупинити наплив сепаратистів і озброєння через російсько-український кордон», – сказав він.

Сікорський також спростував інформацію російських ЗМІ про те, що Польща нібито навчала бойовиків для Майдану і відправляла найманців на схід України.

«Випереджаючи питання ЗМІ, я хочу спростувати інформацію про навчання бойовиків Майдану в Польщі, про відправку нашою країною найманців у східну Україну. Відповідно до польського закону, участь наших громадян у закордонних озброєних підрозділах без згоди польської держави карається законом», заявив він.

При цьому Сікорський запевнив, що у разі надання доказів наявності польських найманців в Україні, він готовий особисто звернутися у прокуратуру Польщі з ініціативою про порушення кримінальної справи.