У понеділок, 28 липня, українці святкують День Хрещення Русі.

Як повідомили у прес-службі УПЦ КП, на честь свята о 10:00 у Володимирському соборі у Києві патріарх Філарет відслужить літургію у співслужінні єпископату та сотень священиків, передає ТСН.

Крім того, після завершення літургії близько 12:00 від центрального входу Володимирського собору розпочнеться багатотисячний Хресний хід до пам'ятника рівноапостольному святому князю Володимиру. Хід очолить особисто патріарх Київський Філарет, який разом з паствою пройде пішки весь шлях - бульвар Шевченка, вул. Володимирська, вул. Трьохсвятительська, Володимирська гірка.

Близько 13:00 на площі перед пам'ятником князю Володимиру на Володимирській гірці з нагоди свята буде відслужений урочистий молебень, після чого святійший Філарет звернеться зі словом до вірян.

«Цьогорічне святкування Дня Хрещення – знакове, адже відбувається в часі російської військової агресії проти України. Патріарх Філарет закликав представників різних конфесій взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Хрещення Руси-України з метою консолідації України», – йдеться у повідомленні церкви.

Нагадаємо, що вчора, 27 липня у Києві на молебні на честь Хрещення Русі молилися за захисників України.