Сполучені Штати мають велику кількість доказів, які вказують на російський слід у трагедії зі збитим над Україною пасажирським літаком Малазійських авіаліній.

Про це зазначив у неділю в інтерв'ю місцевому телеканалу CBS Державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Існує величезна кількість доказів, навіть більше, ніж я перелічив (у студії – ред.), що вказують на причетність Росії в наданні цих (зенітних – ред.) систем та проведення тренувань щодо їх використання. Ми знаємо, що сепаратисти збили 12 літаків упродовж останніх пару місяців, у тому числі два транспортних літаки», - зауважив держсекретар.

Керрі зазначив, що сепаратисти мають тісні зв'язки з Росією, яка може на них впливати. «Нам потрібно, щоб Росія стала частиною рішення цього питання, а не частиною проблеми», – зауважив глава Держдепартаменту США. Він наголосив на необхідності провести повне розслідування щодо збитого літака – за участі міжнародних слідчих, кваліфікованого персоналу, «з людьми, які можуть зібрати всі докази разом і зробити відповідні висновки».

При цьому Керрі підкреслив, що доказів достатньо, але слідству потрібен повний доступ до місця катастрофи, щоб провести ретельне розслідування.