Воронезький обласний суд РФ відхилив апеляцію захисту і залишив під вартою українську льотчицю Надію Савченко до 30 серпня 2014 року. Як повідомляє УНІАН, адвокати Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили про незаконність її тримання під вартою. Зокрема, було зазначено, що в судовій справі використовують формулювання про те, що «злочин» було здійснено на території так званої «ЛНР», яка не є суб’єктом міжнародного права. 

Також суд не звернув увагу на недостатність доказів нібито причетності Савченко до загибелі російських журналістів. Зокрема, посилаються на свідчення аноніма, з якого навіть не випливає, що Савченко має стосунок до мінометного обстрілу, а ряд свідків не бачили її цього дня і не надають жодної інформації. Явних доказів провини Савченко немає, а за російським законодавством брати під варту можна лише за наявності конкретних ознак злочину.

Окрім цього, адвокат Полозов підкреслив, що Савченко насильно утримують на території РФ, її незаконно перевезли з України, не забезпечили доступ консула України, допитували без адвоката, без перекладача, але з використанням поліграфа.