Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців (СКУ) на чолі з його президентом Євгеном Чолієм. Глава уряду висловив подяку організаціям української діаспори за активну участь у спостереженні за виборами Президента. Сторони обговорили пріоритетні напрями розширення співпраці між урядовими установами та конгресом, підтвердивши обопільне прагнення до підвищення рівня такої взаємодії, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

А Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак назвав представникам СКУ ключові сфери, в яких уряд потребує підтримки, на що отримав згоду членів конгресу співпрацювати з Кабміном. Йдеться зокрема про допомогу діаспори в інформаційній політиці, бо світ має знати про українські реформи.

Міністр розповів, що при Кабінеті Міністрів діє Центр підтримки реформ (ЦПР), який координує зусилля громадських організацій і міністерств у їх проведенні. Урядовець зауважив, що до співпраці з ЦПР може долучитися і Світовий конгрес українців, повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів.

З представниками діаспори зустрівся також в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, який високо оцінив внесок закордонних українців у консолідацію світової громадськості на підтримку нашої держави. Тож у центрі уваги цього зібрання перебували питання координації спільних зусиль на підтримку нашої держави, зокрема у зв’язку із агресією РФ проти України.

«Ситуацію, яка виникла в Україні внаслідок російського вторгнення, слід розглядати у ширшому контексті, оскільки вона становить загрозу миру і стабільності у цілому світі», — підкреслив Євген Чолій.

Делегацію СКУ поінформували про успішні кроки керівництва держави, спрямовані на деескалацію ситуації у східних областях України, зближення нашої країни з ЄС, а також впровадження реформ, які відповідають європейським стандартам, повідомляє прес-служба МЗС. Андрій Дещиця відзначив внесок закордонних українців у справу консолідації міжнародної підтримки, передусім у питаннях територіальної цілісності, суверенітету та європейського вибору України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»