Чорноморський суднобудівний завод провів модернізацію і ремонт мастилоналивного танкера «Almuntazan». Роботи здійснювали згідно з укладеним контрактом з компанією Великобританії. Щоб збільшити вантажопідйомність та міцність корпуса, фахівці підприємства модернізували судно. Було виготовлено та встановлено металоконструкції внутрішніх бортів і другого дна, штатну леєрну огорожу, системи обігріву вантажних танків і судна. Крім того, здійснено демонтаж і відновлення гвинто-рульового комплексу, проведено ремонт донно-забірної арматури та очищення і фарбування корпуса, вантажних танків і баластних цистерн. 

Генеральний директор ПАТ «ЧСЗ» Валерій Калашніков зазначив: «Висока кваліфікація фахівців з ремонту суден, а також гнучка цінова політика, що проводиться на суднобудівному заводі, дає змогу запропонувати найвигідніші рішення власникам суден. Тільки за останні два роки на «ЧСЗ» відремонтовано понад 20 суден. Нині підприємство проводить ремонт п’яти кораблів різних типів і призначень».

Корабель після ремонту готовий до виконання завдань. Фото надане автором

ПАТ «ЧСЗ» — судноверф з найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва кораблів водотоннажністю до 105 000 тонн завод оснащений двома похилими стапелями «0» та «1». Судно «Almuntazan» побудовано 1982 року в Болгарії. Нині порт його приписки — Джурджулешти (Молдова).