У Вінниці знову невтомно працює екскурсійний трамвайчик «Везунчик». У вихідні він катає вулицями міста першокласників, яким у формі гри розповідають про минуле і сьогодення дівчата зі «Школи стюардес-екскурсоводів». Обласний центр багатий на легенди про заснування міста, його історію, має свій герб та прапор, і тому діти слухають «урок» зацікавлено.

А на завершення екскурсії першокласники отримують Паспорт маленького вінничанина. Цьому соціальному проекту, організаторами якого є молодіжний центр «УНІВЕР» та КП «Подільський туристично-інформаційний центр», уже кілька років, проте і тепер він має популярність.

Цієї весни «Везунчик» уже зробив майже 30 екскурсій. Протягом минулого року їх було проведено у понад двічі більше, а «паспорти» отримали 4,5 тисячі маленьких вінничан. «Стало доброю традицією організовувати такі екскурсії для нашої малечі. Діти ними дуже задоволені. Вони навіть склали приказку: «Кого «Везунчик» провезе, тому обов’язково повезе!», — зазначила директор комунального закладу «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Віра Балєєва.