УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) планує витратити на модернізацію вітчизняної аеронавігаційної системи у 2012 році 540,2 мільйона гривень. Така сума капітальних інвестицій передбачена у фінансовому плані підприємства на поточний рік, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.01.2012 №42-р.

Завдяки інвестиціям за рахунок власних коштів Украероруху вже двадцятий рік на належному рівні забезпечуються безпека та ефективність повітряного руху в українському небі.

Серед проектів розвитку такої високотехнологічної і капіталомісткої сфери, якою є аеронавігація, найбільш масштабними будуть: завершення будівництва та обладнання аеродромно-диспетчерських веж у Донецьку та Харкові; модернізація автоматизованих систем керування повітряним рухом у Борисполі та Дніпропетровську; впровадження нової автоматизованої системи керування повітряним рухом «Aircon 2100» у Харкові; встановлення нового обладнання систем супутникового зв’язку VSAT у Дніпропетровську та Одесі; придбання аварійно-рятувального комплексу для устаткування літаків-лабораторій авіакомпанії Украерорух; модернізація трасових радіолокаторів у всіх регіональних структурних підрозділах; встановлення радіолокаційного диспетчерського тренажера в Навчально-сертифікаційному центрі Украероруху.

Основним джерелом доходів Украероруху є плата за аеронавігаційне обслуговування. Розрахунок розмірів ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування в Україні формується з дотриманням вимог нормативних документів Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Євроконтролю, і з урахуванням результатів консультацій з користувачами повітряного простору, в тому числі з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (ІАТА)

Прес-служба Міністерства інфраструктури України