Підземний перехід в синьо-жовтих кольорах, автівки з українськими візерунками, малюнки в національних традиціях — там, де раніше можна було побачити хіба що недбало виконані графіті та банальні написи на кшталт «Тут був Вася». Нині це не тільки забаганки моди, а й демонстрація патріотичних настроїв, бажання показати гостям і туристам особливий чернігівський колорит. Тому останнім часом тут набув популярності громадський рух «Розмалюй улюблене місто». 

Група художників-ентузіастів органічно «простелила» рушничок перед обласним музично-драматичним театром, де жителі міста полюбляють фотографуватися, відзначаючи найурочистіші події свого життя — весілля, випускні вечори, ювілеї, професійні свята. Усім також припала до душі  раніше сіра й неприваблива, а тепер яскрава і весела стіна Інституту історії, етнології та правознавства ім. О. Лазаревського. На ній зобразили кумедного козака і київського князя Святослава Хороброго.

У такому тролейбусі хочеться проїхати хоч одну зупиночку. фото з сайту www.gorod.cn.ua

Та особливо вразив результат «омолодження» 26-річного тролейбуса, який усе ще на ходу. Непримітний і не надто естетичний транспортний засіб малюнки за ескізом художника Дмитра Шляпова перетворили на справжнього красеня. Тепер вулицями міста курсує казковий тролейбус, а його декоратори мають намір розфарбувати йому до компанії ще чотири «рогатики».