У харківському зоопарку, який за кількістю тварин значно більший столичного, з кожним днем зростає відвідування. Як розповів журналістам директор звіринцю Олексій  Григор’єв, це пояснюється тим, що останнім часом обстановка  у місті стабілізувалася. Тепер не перекривається площа  Свободи, не зачиняється метро і додаткова третя каса, яка запрацювала зі сторони вулиці Клочківської, дають змогу городянам безперешкодно відвідувати зоопарк.

За словами директора, ситуація з кормами для тварин зоопарку, яка гостро стояла навесні, також налагоджується, оскільки казначейство більш-менш регулярно перераховує кошти на ці цілі. Завдяки цьому вдалося погасити борги за комунальні послуги, і в першу чергу 600 тисяч гривень за тепло. Водночас  поки не  фінансуються капітальні витрати на будівництво будинків для гепардів  і жирафів. Але це не заважає фахівцям звіринцю мріяти  про  поповнення його новими мешканцями.  Тут може з’явитися  білий носоріг. Поки що, за словами Олексія Григор’єва, це лише ідея, але вона може здійснитися. Щоправда, для носорогів, а їх вже готові передати зоопарку, доведеться побудувати теплий вольєр площею 300—400 квадратних метрів, який  коштує понад  мільйон гривень. Тому цей проект, за умови фінансування, може здійснитися приблизно років за два.

Олексій Григор’єв також пояснив, що загалом збільшувати кількість представлених у зоопарку тварин немає потреби, якщо не йдеться про такі знакові види, як білі носороги  чи  жирафи. Нині в зоопарку утримується більш як 7 тисяч тварин. Знижувати їх поголів’я теж ніхто не збирається. Вони виконують не лише освітянські функції, а й дарують усім, хто тут побував,  позитивну енергію і тепло. Саме тому в харківський зоопарк безкоштовно пускають біженців з Донбасу, і на сьогодні його відвідало вже близько 500 людей, що прибули на Харківщину із зони  АТО.