Незабаром у 10 великих лікарнях Дніпропетровська і медики, і пацієнти матимуть безкоштовний доступ в Інтернет. Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації,  провайдер готовий надавати такі послуги безкоштовно протягом 10 років. Зокрема Wi-Fi працюватиме у дніпропетровських обласній клінічній лікарні ім. Мечникова, обласній дитячій клінічній лікарні, онкологічному диспансері, обласному перинатальному центрі зі стаціонаром, клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги, міській дитячій клінічній лікарні № 3 ім. проф. М.Ф. Руднєва, міській багатопрофільній клінічній лікарні № 4 та в міських клінічних лікарнях № 6, 8, 16.

Покриття охоплюватиме всю територію медичних закладів. Насамперед, доступний Wi-Fi надасть більше можливостей лікарям. «Це стосується оперативного вирішення завдань: перевірити пошту, проконсультуватися з колегами через Скайп та в режимі онлайн передати їм інформацію про пацієнта, підтримувати швидку координацію дій між різними лікарнями. Тим більше це актуально у той час, коли до Дніпропетровська одразу великими групами прибувають поранені під час АТО військові, яким потрібна негайна допомога», — наголосив в. о. директора департаменту Ігор Македонський.

Інтернет, до якого можна безкоштовно підключитися у будь-якому куточку території медичного закладу, звісно, стане у пригоді й пацієнтам, які зможуть безперешкодно зв’язуватися з друзями та рідними, спілкуватися у соціальних мережах тощо. Обіцяють, що трафіку вистачатиме на все.