У Ріпкинській загальноосвітній школі №2, що на Чернігівщині, вибухнула протитанкова граната. 

Мілітаристичний «подарунок» привіз із зони АТО і передав до музею школи місцевий житель-волонтер. Ніхто не звернув уваги на те, що гранатомет заряджений і перебуває в бойовому положенні. «Експонат» взяв у руки шкільний завгосп. Від струсу гранатомет вистрілив.

Одна із трьох жінок, що стояли неподалік, через кілька годин померла в лікарні, дві інші зазнали поранення. Завгосп зазнав контузії. Коли правоохоронці почали з’ясовувати обставини трагедії, виявилося, що ще одну реактивну протитанкову гранату було передано до Ріпкинської гімназії й вона перебуває в кабінеті педагога-організатора. Третю взяла додому на пам’ять місцева журналістка, яка супроводжувала волонтерів у поїздці до військових.

Усі небезпечні трофеї вилучено та знешкоджено. До чоловіка, який їх привіз, обрано міру запобіжного заходу — тримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження щодо незаконного застосування вибухонебезпечних речовин.

Як повідомили співробітники центру зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області, нині ретельно перевіряють на наявність небезпечних «експонатів» усі навчальні заклади регіону. Усіх, хто їде в зону АТО, віднині застерігають щодо заборони привезення бойових сувенірів.