Парламентський комітет Асоціації Україна-Європейський Союз підтверджує, що Київ має перспективу стати членом ЄС за умови відповідності та дотриманню певних принципів.

Про це йдеться у підсумковій заяві та рекомендаціях за підсумками Сьомого засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, який 18-19 квітня відбувся у Страсбурзі, пише УНІАН.

Зокрема, Парламентський комітет асоціації підкреслює, що "Угода про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах ЄС-Україна і вітає її європейські прагнення".

У цьому зв'язку європейські та українські парламентарії відзначають, що "Україна має європейську перспективу у відповідності з 49-ю статтею Договору про Європейський Союз і може звернутися, щоб стати членом Європейського Союзу за умови, що вона відповідає Копенгагенським критеріям і принципам демократії, дотримується фундаментальних свобод та прав людини і прав меншин, а також забезпечує верховенство права".

Також в Комітеті вважають, що "ЄС має підтвердити європейські прагнення України у тексті підсумкової декларації, яка має бути прийнята на 20-му саміті Україна-ЄС у липні 2018 року".