У рамках візиту української делегації до Швейцарії віце-прем’єр-міністр Олександр Сич зустрівся із заступником директора Женевського відділення Управління ООН з координації гуманітарних питань Рудольфом Мюллером. Сторони обговорили питання співпраці між Україною та Управлінням із розв’язання складних гуманітарних проблем і надання відповідної допомоги. Представник ООН високо оцінив співпрацю з Україною як з «надійним гуманітарним партнером», наголосивши, що рятувальний підрозділ ДСНС наразі проходить міжнародну сертифікацію, яка дасть йому змогу брати участь у рятувальних операціях ООН в усьому світі, і висловив упевненість в успішності проведення такої сертифікації.

Олександр Сич подякував Рудольфу Мюллеру від імені уряду за вагому підтримку в захисті гуманітарних цінностей і територіальної цілісності України, яку надають структурні підрозділи ООН: «В умовах війни, яка ведеться проти України, ми надзвичайно цінуємо об’єктивність і неупередженість, яку демонструють представники ООН».

Було також поінформовано про зусилля уряду в сфері подолання негативних наслідків терористичних проявів в Україні, висловлено впевненість у налагодженні плідної співпраці між щойно створеним міжвідомчим урядовим координаційним штабом та Управлінням ООН з координації гуманітарних питань в Україні. «Впевнені, що можемо розраховувати на вашу моральну та матеріальну підтримку і надалі», — підсумував Олександр Сич.

Відбулася також зустріч і з регіональним директором Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Марі-П’єр Пуар’є. Сторони всебічно обговорили механізми захисту дітей та сім’ї в рамках співробітництва України та ЮНІСЕФ. Особливу увагу приділено питанням надання необхідної допомоги з боку міжнародної організації для захисту прав та інтересів дітей в умовах загострення ситуації у східних регіонах України. Олександр Сич наголосив, що в подоланні цього виклику Україна розраховує на допомогу ООН, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Марі-П’єр Пуар’є запевнила в готовності ЮНІСЕФ надавати відповідну допомогу, не лише фіксувати факти насильницького поводження з дітьми в умовах протистояння, а й доводити їх до відома світового співтовариства. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»