Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з підготовки проекту Закону про розвиток і застосування мов в Україні підтримала законопроект, розроблений групою експертів під головуванням Леоніда Кравчука. Документ має бути доопрацьований і взятий за основу для розгляду на сесії.

Як повідомляє прес-служба ВР України, у вівторок Комісія провела своє друге засідання під головуванням заступника Голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Щодо законопроекту, який буде взято за основу при напрацюванні нової редакції Закону, народні депутати з чотирьох запропонованих підтримали проект Закону України «Про порядок застосування мов в Україні», розроблений групою експертів під головуванням Леоніда Кравчука. Проект документа буде доопрацьовано постатейно з урахуванням пропозицій депутатського корпусу та експертів», – ідеться у повідомленні.

Верховна Рада спільно з фахівцями, «розуміючи потребу як сьогоденного порозуміння, так і майбутнього розвитку України, української мови як державної, мов національних меншин як таких, що потребують захисту, самобутнього розвитку», могла б надати імпульс процесу реформування мовної сфери, резюмував заступник керівника парламенту.

У роботі Комісії взяли участь народні депутати України, депутати місцевих рад, науковці, громадські діячі, міжнародні експерти, зокрема, радники Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин.

Наступне засідання Тимчасової спеціальної комісії відбудеться 18 березня 2014 року.

Тимчасову спеціальну комісію з підготовки проекту Закону України про розвиток і застосування мов в Україні Верховною Радою України створено 4 березня 2014 року. Головою Комісії обрано заступника Голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського. До її складу увійшли представники усіх парламентських фракцій та депутатських груп.

Раніше Голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов доручив розробити мовний законопроект, який би враховував інтереси як мешканців Сходу, так і Заходу України.