45 міліціонерів-добровольців відрядила Тернопільщина на схід країни. Серед них слідчі, оперативники, патрульні, дільничні, експерти, «грифонівці», працівники територіальних підрозділів. Була потреба саме в такій кількості. Хоч, за словами начальника УМВС України в Тернопільській області Василя Облещука, охочих поїхати захищати територіальну цілісність України цього разу виявилося понад 70. Це вже третя ротація тернопільських міліціонерів у зону проведення АТО. Там вони замінять колег, які понад місяць служать на блокпостах, забезпечують охорону громадського порядку, допомагають місцевим жителям тощо.

Зведений загін тернопільських правоохоронців забезпечили формою, взуттям, спецзасобами, продуктами, медикаментами. Допомогли в цьому громадські організації, зокрема «Самооборона Майдану Тернопільщини», меценати, небайдужі люди. Матеріально підтримали бійців працівники обласного апарату та міськрайвідділів міліції, профспілка атестованих працівників органів внутрішніх справ.

Зібрали кошти й ветерани міліції. До того ж ці люди, які пройшли суворі випробування майже у 30 «гарячих» точках світу, поділилися власним бойовим досвідом з теперішніми міліціонерами: розробили пам’ятку, як діяти правоохоронцям у бойовій обстановці. Голова обласної спілки ветеранів органів внутрішніх справ Григорій Головатий, проводжаючи хлопців на схід України, ще раз нагадав їм, що можна, а чого категорично не слід робити під час виконання завдань. Перед відрядженням міліціонери також пройшли експрес-курси з надання домедичної допомоги в бойових умовах. До організації цих занять долучився й завідувач кафедри катастроф і військової медицини Тернопільського державного медуніверситету ім. Івана Горбачевського професор Арсен Гудима. Ця кафедра і сектор медичного забезпечення УМВС України в області подбали й про укомплектування правоохоронців медзасобами індивідуального захисту, якими користуються військові у різних «гарячих» точках планети.

Проводжати синів, чоловіків, батьків, звісно, прийшли матері, дружини, діти. Одна з матерів зауважила, що ніколи й не гадала, що їй доведеться відправляти сина на війну. Але вона горда, що український народ такий мужній і відважний. Тим часом капелан «Самооборони Майдану Тернопільщини» отець Іван Гуня поблагословив міліціонерів на патріотичну справу, побажав їм повернутися додому з миром, живими, неушкодженими і подарував вервечки-обереги.