ЄВРО-2012. Відкриття Національного стадіону у Варшаві 29 січня знову стало під знаком запитання. Причиною є відсутність позитивного рішення щодо відбору головної плити спортивної арени інспектором будівельного контролю, без якого пожежна служба не може видати дозволу на експлуатацію об'єкту, передає УКРІНФОРМ

«Cтадіон не пройшов відбору головної плити. Це є єдиною причиною, чому ми не можемо видати дозволу», – пояснив речник пожежної служби у Варшаві Альберт Стемпень.

Тим часом, оператор стадіону – Національний центр спорту (NCS) – не має наміру скасовувати концерт, присвячений відкриттю стадіону. «Це нічого не змінює, подія відбудеться. Формальні процедури вирішуються», – наголосила речниця NCS Дарія Кулінська. Вона нагадала, що весь об'єкт, за винятком головної плити, отримав дозвіл на експлуатацію ще 16 грудня.

Керівник NCS Рафал Каплер також поінформував, що недоліки в документації буде усунуто на наступному тижні, і це дасть можливість отримати дозвіл на проведення події.

Відповідно до польського законодавства, щоб провести масову подію на стадіоні, необхідними є чотири дозволи: від пожежної служби, швидкої допомоги, санепідемстанції і поліції.