Якщо комусь нині, коли чи не в кожного під боком є телик і комп’ютер, запропонувати сходити вночі в кіно, то людина вас не зрозуміє. Але такий відпочинок доволі цікавий. Приміром, у Вінниці впродовж двох ночей городяни безкоштовно переглядали фільми у найстаршому кінотеатрі міста «Родина». Усі місця були зайняті.

Проект «Ніч у кіно» організував департамент культури міської ради за підтримки депутата обласної ради Сергія Кудлаєнка. Основним гаслом заходу було «Живи спілкуючись». Справді, люди йшли в кінотеатр спілкуватися, обговорити побачене на великому екрані, послухати легку музику та навіть познайомитися.

Проект розпочався презентацією Міжнародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно, який у серпні вже увосьме стартує в місті. Добірку найбільш смішних робіт попередніх фестивалів і мали нагоду подивитися глядачі. У першу ніч вони насолоджувалися кінокомедією-мелодрамою «Босоніж містом» та французькою комедією «Вулкан пристрастей». Друга ж ніч пройшла під гаслом «Відірвись!». Вона розпочалась переглядом дипломних короткометражок студентів польських вишів (їх демонстрували за підтримки Польського консульства у Вінниці) та продовжилась французькою комедією, сімейним пригодницьким фільмом і відомим блокбастером «Афера по-американськи».

«Під час проекту «Ніч у кіно» до нашого кінотеатру завітало майже півтисячі людей. Прийшла культурна та спокійна молодь, всі поводилися інтелігентно та щиро цікавилися кіно», — сказала директор кінотеатру Галина Боднар. Як повідомили у департаменті культури міської ради, зважаючи на популярність кіно-ночей, подібні проекти у місті відбуватимуться ще не раз.