КОНКУРЕНЦІЯ

Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував компанії "Vіsa Іnternatіonal Servіce Assocіatіon" (місто Вілмінгтон, США) привести вартість послуг власної платіжної системи до економічно обгрунтованого рівня. Таке рішення прийняте під час учорашнього засідання АМКУ. Зниження стосується вартості послуг, які надаються компанією VІSA представленим в Україні банківським установам.

Як повідомив на засіданні комітету відповідальний за діяльність компанії в Росії, країнах СНД та Східної Європи VІSA Стівен Паркер, також буде знижено вартість ліцензії еквайєру в 2,5 раза, що дасть змогу банківським установам заощадити сотні тисяч доларів.

"Україна - дуже важливий ринок для VІSA. Тому наша компанія розробить комплекс заходів щодо зниження тарифного навантаження на українські банки, що здешевить вартість послуг для споживачів. Ми готові вже у грудні довести до відома банків нові знижені тарифи, які будуть введені в дію у квітні 2011 року", - зазначив уповноважений представник компанії.

За результатами проведеного з липня 2010 року дослідження АМКУ встановив, що тарифна політика VІSA в Україні має ознаки зловживання монопольним становищем. Понад 110 українських банків є членами VІSA, що становить близько 80 % у порівнянні з клієнтами таких платіжних систем як MasterCard Іnternatіonal, Amerіcan Express, Unіon Card, Золота Корона, УкрКарт тощо. Зростання прибутковості компанії VІSA було пов'язане з підвищенням оплат й комісій та введенням нових і додаткових тарифів, повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.