Протягом року Науково-виробничий комплекс газотурбобудування ДП «Зоря»-«Машпроект» має намір вкласти в розвиток виробничих потужностей 235 мільйонів гривень. Це лише перший етап чотирирічної програми технічного і технологічного переоснащення на підприємстві. Програма реалізується не лише для заміни морально і фізично застарілого устаткування, а й для підвищення інтенсивності роботи виробничих ліній та збільшення обсягів випуску продукції.

У 2014 році значна частина коштів буде спрямована на оновлення металорізального і ливарно-металургійного устаткування. Частина нового металорізального устаткування виробництва Німеччини, Іспанії, США, Тайваню буде закуплено для агрегатного виробництва і цеху нормалей і обв’язки. Триватиме масштабне переоснащення виробництва редуктора.

Для забезпечення роботи ливарного виробництва в двозмінному режимі буде введена в експлуатацію нова лінія точного литва, а також низка іншого сучасного устаткування. У поточному році планується інвестувати в технічне оновлення відділу покриттів. Також підприємство придбає до 15 одиниць нового зварювального устаткування. Більше 4,5 мільйона гривень буде вкладено в придбання контрольно-вимірювального устаткування, що забезпечує контроль параметрів якості матеріалів і готової продукції. Планується реалізувати низку проектів з оновлення електротехнічного, холодильно-компресорного, підйомно-транспортного та вентиляційного устаткування. В цілому обсяг інвестицій в оновлення виробничих потужностей в 2014 році значно перевищить бюджети інвестицій минулих років.