НОВИНКИ. В операційній системі Windows 8 розробники мають намір значно спростити і автоматизувати установку і підключення до бездротових широкосмугових каналів зв'язку.

Про це у корпоративному блозі Building Windows 8 розповів програмний менеджер Microsoft Devices and Networking Group Біллі Андерс, передає ТСН.

За його словами, майбутня флагманська операційна система отримає масу нових засобів, що дозволяють звичайним користувачам спростити підключення до мереж, а також обійти моменти, які традиційно викликають найбільші труднощі при організації мережевого обміну.

Він також наголосив, що зараз Microsoft працює з безліччю виробників апаратного забезпечення і різноманітних мережевих сервісів, з інтернет-провайдерами та незалежними програмістами над створенням автоматичних рішень, які допомогли б простим користувачам з мінімальними маніпуляціями підключатися до мереж.

Також у компанії повідомили, що будуть створені спеціальні рішення, які дозволять виключити необхідність завантажування сторонніх програм для роботи з мережевими службами.

«У Windows 8 ми вже розробили клас вбудованих мобільних широкосмугових драйверів, які працюють з усіма сучасними пристроями і виключають необхідність додаткової установки допоміжного програмного забезпечення», – розповів Біллі Андерс.

Крім цього, за його словами, Windows 8 стане першою операційною системою яка буде включати в себе вбудовані засоби для управління бездротовими радіосигналами.

Також Windows 8 отримає спеціальний режим роботи Airplane Mode, коли ОС автоматично блокує весь бездротовий трафік.