Перебуваючи з робочим візитом у Німеччині, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк узяв участь у церемонії вручення Міжнародної премії Карла Великого Президентові Європейської Ради Герману Ван Ромпею.

Ця людина, зазначив глава уряду, вела ЄС через дуже непрості часи: економічну кризу, безпекові виклики. Народ України пам’ятає високий внесок Президента Європейської Ради у збереження миру і стабільності в Україні. А в її історію він увійшов після підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

«Нам потрібен мир. Нікому не дозволено переглядати результати Другої світової війни, ніхто не має права порушувати Статут ООН, малювати нові кордони в Європі і зводити нові стіни», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Арсеній Яценюк підкреслив, що слід «думати про нову Європу — більшу. Йдеться не просто про розширення через включення нових країн — нам необхідно поглибити наші цінності. Ми повинні боротися за мир і свободу — і це наш обов’язок. Це те, чого просить народ України».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»