Олександрові Драговичу було 12 років, коли він уперше зіграв на міжнародному рівні. Юнацький турнір «Кубок націй Данон»  став для хлопця першою сходинкою у футбольній кар’єрі. Згодом талановитий центральний захисник потрапив до професійного клубу «Базель», у складі якого двічі вигравав чемпіонат Швейцарії. Після того, як молодого гравця оборони стали регулярно викликати до національної збірної Австрії, на нього звернули увагу селекціонери київського «Динамо».  У середині травня Драгович здобув перший трофей на берегах Дніпра — став володарем Кубка України.

Подібний шлях цілком до снаги і учасникам Всеукраїнського фіналу популярних змагань, які завершилися у Львові. Головний приз виборювали юні гравці з Нової Каховки і Кременчука, Вінниці й Дніпропетровська, Сум і Львова, кращі шкільні колективи Івано-Франківської та Хмельницької областей.

У фіналі на стадіоні, який приймав матчі фінальної частини чемпіонату Європи-2012,  «Арена Львів» учні дніпропетровської спеціалізованої загальноосвітньої школи №141 здобули перемогу над однолітками із Сум з рахунком 2:0. Дніпропетровці здобули право представляти Україну у світовому фіналі у бразильському місті Сан-Паулу восени цього року. За традицією, нагороджував переможців легенда світового футболу, один з тренерів мадридського «Реала» Зінедін Зідан.

У матчі за третє місце звитягу святкували школярі Львівської СЗШ №73, які  виявилися сильнішими за юних футболістів з Брошнева Рожнятинського району Івано-Франківської області — 2:0.

— У юнацькому футбольному чемпіонаті «Кубок націй Данон» щороку беруть участь близько двох з половиною мільйонів школярів із 45 країн, — зазначив перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. — Можливо, не всі учасники в майбутньому стануть відомими  футболістами. Але ця подія надовго запам’ятається хлопчакам,  прищепить їм любов до спорту.