Днями в американському місті Калловей Гарденс пройшов найпрестижніший чемпіонат з водних лиж і вейкбордингу USMasters. Уперше за 55 років  існування змагань за медалі боролася й збірна України і була винагороджена «золотом»: дебютант Данило Фільченко посів перше місце серед юніорів у дисципліні «фігурне катання».

Хлопець із Дніпропетровська Данило Фільченко у світовому рейтингу серед юніорів у 2014 році вийшов на шосту позицію і був наприкінці списку запрошених на чемпіонат спортсменів. Основним конкурентом українця був італієць Жанмарко Паїні. У попередньому колі він справді  показав кращий результат, однак  у фіналі українець набрав у «фігурах» 8970 очок і вирвався на перше місце, обійшовши Паїні та Сантьяго Робледо з Колумбії. Головний тренер збірної України з воднолижного спорту Максим Семавін вважає, що виступ Данила можна вважати унікальним в історії воднолижного спорту.

Фото з сайту wakeprof.ru

«Уперше український спорт смен виступив на світовій арені такого рівня і здобув  «золото». Це говорить про блискучу підготовку, витримку і спортивний характер. Перемога — результат злагодженої роботи тренерського колективу і керівництва дніпропетровського клубу «Сентоза». Звитяга українського спортсмена стала повною несподіванкою для всього воднолижного співтовариства і особливим приводом для гордості українського спорту», — зауважив Максим Семавін.

Данило Фільченко відчув смак перемоги ще у 2012 році, коли став чемпіоном Європи серед юніорів

До слова, у вейкбордингу  є повний набір високоамплітудних трюків і маневрів, тому у майбутньому у нього може з’явитися олімпійська перспектива. Серед дисциплін, які «стоять у черзі» за вердиктом Міжнародного олімпійського комітету є й дві дисципліни з дошкою.  Тож тренуйся, Денисе, і Ігри-2020 можуть стати твоїми! 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»