55 років відзначає днями заслужений ансамбль танцю України «Полісянка», що став колоритною візитівкою гостинного рівненського краю. Поліську польку, гопак та шалантух у його виконанні вже знають у всьому світі: легше перерахувати ті країни, де наші танцюристи ще не були, ніж ті, де вони достойно представили Україну. Престижні нагороди на міжнародних фестивалях в Італії, Німеччині, Туреччині, Бельгії, Франції — це далеко не повний перелік трофеїв колективу.   

Майже три з половиною десятиліття його очолює народний артист України Віктор Марущак. Східняк за походженням (чимало відтанцював у моїй рідній Олександрії на Кіровоградщині), він зумів виплекати в Рівному колектив, майстерності якого щиро заздрять інші. А скількох танцюристів поставив на крило в своїй унікальній хореографічній школі, вже й не порахувати! Представники кількох поколінь рівнян, що пройшли через «Полісянку», створили власні хореографічні колективи й достойно ведуть їх. Чверть століття цими днями відзначила молодша сестра — не меш уславлена «Полісяночка».

Тож рівняни дякували Вікторові Марущаку та його невтомній команді не лише за професійність, а й за великі щирі душі. Понад 100 танців в активі «Полісянки» переконують: не загубимося ми в уламках субкультур, а збережемо своє, рідне, українське.