Вітання

З нагоди Дня журналіста

Шановні друзі! Вітаю вас з Днем журналіста.

Журналістика була завжди лакмусовим папірцем для розуміння того, які процеси відбуваються в суспільстві та куди воно рухається. За час незалежності ми пройшли кілька етапів розвитку та становлення нашої держави. І кожного разу в авангарді всіх якісних перетворень йшли журналісти.

Саме завдяки вашій чесній та неупередженій позиції стали можливі ті зміни, які відбуваються сьогодні в Україні.

Безперечно, сьогодні наша країна переживає надзвичайно складні часи. Але вірю, що саме завдяки вашій пильності та небайдужості Україна стане дійсно демократичною та європейською країною.

В.о. Президента України Олександр ТУРЧИНОВ

Дорогі й шановні журналісти!

Усі, хто показує і пише, хто, інформуючи суспільство, недосипає і ризикує власним життям. Ті, для кого журналістика – не ремесло, а місія.

Між минулим і сьогоднішнім днями вашого професійного свята — рік і ціла епоха. Епоха величезних випробувань і дивовижного злету, страждань і піднесення.

Ви — творці цієї епохи, її герої, її хронікери. Ви змагалися за справедливість і свободу тоді, коли морок над країною видавався безпросвітним і нескінченним. І ваш невтомний заклик до людської гідності був почутий.

Ваш професіоналізм викликає повагу і захоплення.

На жаль, сьогодні ми маємо приклади того, як найбільш високий професіоналізм, позбавлений пошуку істини, перетворюється на слухняне знаряддя ганебної пропаганди.

Але знаю: правда — це те, що здолає розв’язаний проти України військовий та інформаційний терор. Упевнений, що саме правда й надалі лишатиметься вашою головною зброєю.

Стійкості вам, невтомності, і хай вам таланить.

Щиро,

Прем’єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК