Військова прокуратура Центрального регіону відстояла в суді інтереси держави - з ДП «Житомирський бронетанковий завод» стягнуто 8,5 млн гривень, а з «Спецтехноекспорту» - 354 тисячі гривень штрафних санкцій.

Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

Зокрема у судах доведено, що вказані підприємства не виконали договірні зобов’язання на постачання продукції для армії.

Так, у липні 2019 року Господарський суд м. Києва задовольнив позов військової прокуратури Центрального регіону України в інтересах Міністерства оборони України до Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод». За невиконання своєчасно державного контракту за оборонним замовленням про виготовлення та поставку продукції з цього підприємства на користь оборонного відомства стягнуто штрафні санкції на суму 8,5 млн грн.

Також за принципової позиції військової прокуратури регіону накладено санкції на дочірнє підприємство ДК «Укрспецекспорт» - Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт». За зрив поставок для Міноборони парашутних систем підприємство заплатить до бюджету 354 тис грн. Таке рішення ухвалив Господарський суд м. Києва 7 серпня 2019 року.