Владика Климент, архієпископ Сімферопольський та Кримський УПЦ Київського патріархатуСьогодні в Криму існує загроза життям українців.

Про це заявив владика Климент, архієпископ Сімферопольський та Кримський УПЦ Київського патріархату, на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Вся російська пропаганда говорить про те, що якщо ти українець - ти бандерівець, і тебе потрібно вбити», – зазначив він.

«Європа займає позицію спостерігача, як це було в 33-му, коли в Україні був Голодомор, і в 41-му, коли розстрілювали євреїв. А тим часом ситуація стає все загрозливішою», – сказав владика Климент.

За його словами, у минулі вихідні зникли організатори Євромайдану в Криму Анатолій Ковальський та Андрій Щекун. Бандити також викрали чотирьох журналістів.

Корінний кримчанин, владика Климент закликав звернути увагу на те, що українців в Криму постійно утискають: немає ні українських шкіл, ні дитячих садків, ні церков. «У 1944-му «визволителі» депортували мою родину з Криму. Сьогодні «визволителі» знову тут. Люди, здригаючись, чекають, що їх знову почнуть убивати», – сказав архієпископ.

УКРІНФОРМ