Машинобудівники Сумського НВО імені Фрунзе успішно завершують виконання замовлення нового партнера — всесвітньо відомої німецької корпорації Linde Engineering, угоду з якою підписали наприкінці минулого року. Перший досвід співпраці обіцяє ефективні результати.

 Як повідомила прес-служба підприємства, на першому етапі необхідно поставити замовникові випарний охолоджувач та контактний апарат повітряного охолодження, а згодом — дренажну ємкість.

 Робітники вже зібрали випарний охолоджувач, випробували його і підготували до відправки. Контактний апарат майже готовий, і найближчими днями розпочнеться випробування обладнання.

 Замовлена техніка має великі габарити: діаметри відповідно 3 та 3,5 метра, довжина 20 і 27 метрів.

 За словами начальника бюро продажу до країн далекого зарубіжжя Олександра Татарінова, спершу продукцію відправлять на завод у Кривому Розі Дніпропетровської області, який проектує і будує Linde Engineering.

 Фрунзенці чітко вкладаються в графік, а випарний охолоджувач виготовили на місяць раніше обумовленого терміну. Немає жодних сумнівів, що й дренажну ємкість буде вчасно відправлено на адресу західного партнера.

 Linde Engineering 1878 року створив Карл фон Лінде — німецький інженер, професор, доктор філософії, який розробив технологію охолодження і поділу газів. Нині ця корпорація є одним із провідних світових виробників газів промислового призначення.