ПОЗИЦІЯ. Уряд використав передовий європейський досвід для вдосконалення вітчизняного законодавства про банкрутство. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у ході міжнародної конференції з питань регулювання діяльності арбітражних управляючих.

«Одним із важливих індикаторів інвестиційного клімату для міжнародної спільноти є зручність та швидкість закриття бізнесу. Це питання є одним з ключових для забезпечення економічного зростання», — зазначив він.

Минулого року з метою вдосконалення законодавчого поля було прийнято важливі документи: закон щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та нову редакцію Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». «Нашим пріоритетом у цьому напрямку повинна бути не ліквідація підприємства-боржника, а збереження діючого бізнесу, тому досудовим процедурам та санації повинна приділятись значна увага», — наголосив віце-прем’єр.

Він також означив головні напрямки роботи над подальшим удосконаленням законодавства про вихід із бізнесу. Це рання діагностика загрози банкрутства та санаційних процедур, наближення строків процедури банкрутства до кращих світових стандартів, збільшення відсотка повернення коштів кредиторам при ліквідації підприємств, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.