ПРОГНОЗ

Держава продовжить надавати адресну підтримку для заохочення розвитку тваринництва

Завдяки зростанню показників у галузі тваринництва цього року споживання м’яса на душу населення становитиме 55,3 кілограма. Таке зростання відбувається, зокрема, й завдяки продовженню державних програм підтримки тваринництва. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. 

Споживання м’яса в середньому по Україні в 2012 році становило 54,4 кілограма за рік. Для збільшення споживання співвітчизниками цього продукту та нарощення його виробництва держава продовжує підтримку галузі тваринництва. Так, торік подолано негативну тенденцію в галузі та реалізовано на забій 3,4 мільйона тонн худоби та птиці в живій вазі, що на 3,4% більше, ніж у 2011 році.

Чи далеко нам до європейських норм споживання. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

«Минулого року ми стабілізували й навіть наростили поголів’я худоби в усіх категоріях господарств. А сприятливі тенденції у тваринництві на початку 2013 року підтверджують наші прогнози щодо нарощення споживання м’яса до 55,3 кілограма на душу населення за рік», — зазначив Микола Присяжнюк. Щодо показників у тваринництві на початок року, то станом на 1 лютого поголів’я ВРХ становило 4,7 мільйона голів, збільшившись на 4,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також на 3,7% зросло поголів’я свиней, його налічувалося 7,5 тисячі голів. Однак найбільше зростання відбулося у птахівництві — на 7,8%. На вказаний період птиці налічувалося 206,4 мільйона голів. Отримати такі результати вдалося завдяки системній державній підтримці тваринництва торік.

«Збільшення споживання м’яса відбудеться за рахунок підтримки виробників, які займаються вирощуванням худоби та птиці. Тому держава продовжить надавати адресну підтримку для заохочення розвитку тваринництва як у господарствах населення, так і на підприємствах», — цитує слова урядовця прес-служба Мінагропроду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»