ЗНАЙ НАШИХ

Луганська студентка зробила колекцію костюмів до роману письменниці Сімони Вілар

Чому студентку Луганської державної академії культури і мистецтв Анастасію Іващенко надихнув на творчість саме роман «Поєдинок суперниць» сучасної української письменниці Сімони Вілар (Наталії Гавриленко), сказати важко. Це історія про доньку короля, яка звикла отримувати все і всіх, та вирішила вийти заміж за чоловіка, який, на її думку, гідний її. Але на шляху принцеси встає вихованка монастиря, і між дівчатами виникає запекла боротьба. Тут треба відчути атмосферу епохи. І луганчанці це вдалося. Бо, за словами завідуючої кафедрою художнього моделювання одягу вишу Марини Вороніної, «особисте знайомство з популярним літератором та рідкісний шанс почути авторські побажання й коментарі дали змогу Анастасії грамотно інтерпретувати елементи англійського костюма XII століття».

Робота студентки сподобалася не тільки письменниці, а й викладачам. Фото надане прес-службою Луганської академії культури і мистецтв

Робота студентки так сподобалася письменниці, що на прохання автора серії відомих історичних повістей та творів у стилі слов’янського фентезі про князя Ігоря і княгиню Ольгу луганчанка пошила костюми всіх учасників любовного трикутника з нового роману.

Попередня презентація колекції відбулася на відкритих іспитах випускників вишу. Але в повній комплектації вбрання планують використати під час костюмованого дефіле на презентації книжки. І, як заманливо обіцяє прес-служба вишу, тоді кожен глядач зможе гідно оцінити ще й значну кількість додаткових костюмних елементів: маску (лицарський шолом), геральдичну символіку в техніці батика, аксесуари, оригінальні прийоми імітації фактур і декоративних деталей.