РОБОЧА ПОЇЗДКА

На Херсонському суднобудівному заводі Президент ознайомився з виробництвом повнокомплектних танкерів

Широке впровадження новітніх технологій у різних галузях промисловості забезпечить виробництво якісної та конкурентоздатної вітчизняної продукції. При цьому слід орієнтуватися на світові тенденції. Про це Віктор Янукович говорив, перебуваючи у Херсоні.

Цей захід відбувся по завершенні відвідання ПАТ «Херсонський суднобудівний завод». Там глава держави ознайомився з ходом будівництва перших за часи незалежності нашої держави повнокомплектних танкерів-продуктовозів. Про хід спорудження суден йому доповів президент ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» Василь Федін, акцентуючи на тому, що для заводу вкрай важливим є питання замовлень на будівництво таких танкерів.

Віктор Янукович, спілкуючись із суднобудівниками, наголошував на потребі розвивати їхню галузь. 
Фото з офіційного інтернет-представництва Президента України

Уже під час спілкування з колективом підприємства Віктор Янукович наголосив на важливості розвитку внутрішнього ринку споживання металів зокрема за рахунок суднобудування. А робітники запросили главу держави згодом взяти участь у церемонії спуску судна на воду (22 березня 2012 р. на стапелях Херсонського суднобудівного заводу відбулася закладка третього судна серії танкерів-продуктовозів проекту RSТ 27 для групи компаній SVL (Мальта).

Згодом на нараді з питань соціально-економічного розвитку Херсонської області Президент звернув увагу учасників на ефективне застосування в різних галузях промисловості механізму державно-приватного партнерства, зазначивши, що в багатьох сферах використання цього принципу вже дає позитивні результати.

Комфортні умови для ведення бізнесу та роботи інвесторів в Україні, на його думку, має забезпечити ефективна дерегуляція економіки. «Треба дати товаровиробнику, незалежно від форми власності, можливість працювати», — сказав Президент, додавши, що зважена регуляторна політика є важливою в контексті зниження рівня корупції. Відповідно дерегуляція сприятиме виходу економіки з тіні.

Неприпустимою є й ситуація з численними немотивованими перевірками підприємств різними контролюючими органами. Тут глава держави звернув увагу голови Херсонської облдержадміністрації Миколи Костяка на необхідність припинити практику безпідставних перевірок.

Акцентував Віктор Янукович і на головних складових реформи місцевого самоврядування: децентралізації влади та збільшенні надходжень до місцевих бюджетів. «Ми поступово переміщуватимемо центр ваги в регіони, підсилюватимемо місцеве самоврядування», — сказав він, назвавши одним із важливих питань реформи місцевого самоврядування збільшення частки податків, які залишатимуться в місцевому бюджеті для потреб територій. Також потрібно забезпечити механізм сплати податків товаровиробниками безпосередньо на місцях їх роботи. Окрім цього, глава держави звернув увагу на важливість справедливої державної політики щодо розвитку територій.

Вже під час спілкування з представниками засобів масової інформації Віктор Янукович говорив про фінансування будівництва мостового переходу в Херсоні. «На наступний рік цей об’єкт буде обов’язково включено в державний бюджет. І ми його завершимо», — передає слова Президента його прес-служба. А будівництво автомобільного мостового переходу через залізничні колії в районі Бериславського шосе та вул. Залаегерсег у Херсоні має істотно поліпшити міське автосполучення. Згідно з проектом, загальна протяжність шляхового полотна становитиме 2 км, а пропускна здатність — 2 тис. одиниць транспорту на годину. До слова, на проект уже витрачено 8,1 млн грн з державного фонду регіонального розвитку.

Окрім цього, глава держави акцентував на тому, що проект організації відеоспостереження за перебігом голосування на виборчих дільницях у день парламентських виборів буде реалізований ефективно. За його словами, спостерігати за ходом голосування у режимі он-лайн можна буде зокрема в центрах, спеціально облаштованих у МЗС і ЦВК. А моніторинговий центр у МВС координуватиме роботу органів виконавчої влади для недопущення порушень у день голосування.