Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров перебував з одноденною робочою поїздкою на Івано-Франківщині. Спершу він вручив ключі від новозбудованих квартир працівникам підприємства обласної організації Українського товариства глухих.

Як реалізується соціальна політика

«Я надзвичайно радий з вами сьогодні зустрітися. Мені особливо приємно, тому що сьогодні відбулася така довгоочікувана подія у вашому житті. Коли людям хоч трохи стає краще жити, щось поліпшується у їхньому житті, від цього завжди стає радісно на душі», — сказав Микола Азаров.

Прем’єр-міністр оглянув квартири у новому житловому будинку, поспілкувався з новоселами та вручив їм цінні подарунки. Він зокрема запевнив людей, що уряд продовжить реалізацію соціальних ініціатив Президента.

«Сьогодні у новому сучасному будинку ми вручили ключі від квартир працівникам підприємства обласної організації Українського товариства глухих, які довгі роки чекали на власне помешкання. І сьогодні в центрі Івано-Франківська вони отримали гарні квартири. Соціальна програма Президента України Віктора Януковича реалізовуватиметься і в подальшому. І те, що люди з особливими потребами отримали сучасне житло, — найкраще свідчення її реалізації», — наголосив Микола Азаров.

Світові бренди розширюють виробництво побутової техніки в Україні. Фото з сайту bt-test.ru

Програма набирає обертів 

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк пообіцяв Миколі Азарову з 1 листопада цього року розпочати роботу заводу «Електролюкс», який виготовлятиме побутові пральні машини й холодильники. «Михайло Васильович обіцяє з 1 листопада цього року запустити завод «Електролюкс». Тож у вашій області створюються нові робочі місця, а це означає, що буде і гарна заробітна плата», — відреагував на цю звістку Микола Азаров.

Початок роботи нових сучасних підприємств — найкраще свідчення того, що Державна програма активізації економіки до 2014 року працює. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час відвідання ТОВ «Карпатнафтохім». «Відкриття нових сучасних підприємств, які заплановано в області, — найкраще свідчення того, що Державна програма розвитку економіки працює й активно набирає обертів», — наголосив глава уряду.

Під час відвідання «Карпатнафтохіму» Прем’єр-міністр оглянув цех із фасування поліетилену і взяв участь у запуску нової технологічної установки. Водночас Микола Азаров нагадав, що для відновлення роботи цього підприємства між власниками та урядом було підписано меморандум, який зокрема передбачає надання йому державної підтримки.

Крім того, Кабінет Міністрів на одному з найближчих засідань розгляне проблеми Івано-Франківської області, розв’язання яких потребує державної підтримки, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.  

«Звичайно, проблем в області багато. І робоча поїздка Прем’єр-міністра полягає не в тому, щоб натиснути кнопку і запустити нове виробництво. А передовсім у тому, щоб подивитися, якою мірою центральна влада може надати допомогу і підтримку регіону. Ті проблеми, які ми обговорювали з керівництвом облдержадміністрації, найближчим часом стануть предметом розгляду в уряді, і щодо них буде ухвалено відповідні рішення», — зазначив Микола Азаров.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»