НЕДИТЯЧИЙ ВЧИНОК

Шестирічний американський хлопчик написав книжку і зібрав гроші на лікування товариша 

Маленького підприємливого героя звуть Ділан Сігел. Разом з батьками він живе в передмісті Лос-Анджелеса Беверлі-Хіллз. У Ділана є близький друг  Іона Пурназарян, який хворіє на рідкісну форму глікогенозу — недуги, зумовленої спадковими дефектами ферментів, які  беруть участь у синтезі та розщепленні глікогену.

Ділан вирішив допомогти другові: зібрати на його лікування гроші.  А що  справа це непроста, надто для малюка, хай і з такою світлою головою, хлопчик звернувся по пораду до мами. Та запропонувала йому…  зайнятися продажем прохолодних напоїв (не дивуйтеся — справжній американський підхід).

Проте хлопчик підійшов до цього завдання творчо: вирішив написати книжку, а гроші, виручені від її продажу, пожертвувати у спеціальний фонд дослідження глікогенозу, створений батьками Іони. Дослідження проводяться в Університеті штату Флорида під керівництвом доктора Девіда Вайнштейна.

Наступна історія буде про двох нерозлучних друзів. Фото з сайту huffingtonpost.com

Як повідомляє телеканал ABC, Ділан Сігел попросив батьків оплатити публікацію написаного від руки і проілюстрованого  ним барвистого  твору на 16 сторінках з промовистою назвою  «Шоколадка». Для  хлопчика це слово замінює вираз «Приголомшливо!» і передає все, що йому подобається або викликає інтерес: «Я люблю купатися — це як шоколадка» і «Я люблю допомагати своїм друзям — це як найбільша шоколадка».

У досягненні мети Діланові допоміг один з місцевих супермаркетів, який  пожертвував кілька сотень шоколадних батончиків: хлопчик продає їх  разом із книжкою. А один з місцевих книжкових магазинів нещодавно влаштував автограф-сесію автора з двомастами читачами.

Ось вона — обкладинка нового бестселера. Фото з сайту ridus.ru

Загалом хлопчик розраховує  зібрати не менше мільйона доларів. Схоже,   підвищена увага дорослих і письменницькі лаври припали йому до душі, тож взявся за наступну книжку.