ЗАБАВА 

Тернопіль приймав парад наречених і західноукраїнський весільний фестиваль

Удруге в Тернополі провели західноукраїнський весільний фестиваль. Облаштували виставку, де свою продукцію, творчі роботи представляли салони, агенції, фото- та відеооператори, флористи, дизайнери, стилісти.

Самих «наречених» тернопільці змогли побачити у неділю в парадному строю. Цього року весільне вбрання вирішили одягнути понад сорок дівчат. Наймолодшій виповнилося лише три рочки, у ранг наречених «записалися» й одружені. Але, кажуть, не це головне, а атмосфера самого свята, яку хочуть відчути знову й знову.

Вікторія Яременко взяла участь у параді разом  із трирічною донечкою Алінкою. Фото автора

Вікторія Яременко зізнається, що довго вагалася, виходити чи не виходити у фаті на парад. Та відчуття гарної забави взяло-таки гору. Зібрала ще й трирічну донечку Алінку — й гайда удвох на фестиваль. На урочисту ходу хтось із «наречених» одягнув фату, шлейф якої тягнувся, мабуть, метрів із десять, тож нести допомагали дівчатка, хтось прихопив із собою м’яку іграшку, хтось навіть живого собаку  взяв.

У парадному строю. Фото автора

«Наречені» пройшлися центральними вулицями та на пам’ять сфотографувалися біля пам’ятників Данилові Галицькому, Соломії Крушельницькій та Іванові Франку, на східцях будинку щастя, міської ради і драмтеатру. Згодом великий весільний кортеж  рушив із середмістя на окраїну, де учасниці позмагалися у розвагах та конкурсах. Організатори подбали про дефіле у весільному та вечірньому вбранні, презентації весільних шоу-програм, влаштували концерт, а також  ігри в більярд, боулінг і навіть запропонували побігати на ковзанах.