АКЦІЯ

Молодь розмалювала орнаментами української вишивки дорогу на центральній вулиці
 

За словами художника Слави Бо (В’ячеслава Бондаренка), який придумав цю акцію, малював та роздавав крейду і фарби усім охочим, так вони з друзями вирішили підтримати українську мову, культуру і традиційний український борщ.

«Нині деякі луганчани не вважають себе українцями. Однак ми живемо в Україні, ми українці і хочемо про це нагадати всім. Навіть попри те, що деякі учасники акції розмовляють російською», — заявив Слава Бо.

Чотири години сотня людей малювала. З особливим захопленням брали участь в акції діти. Перехожі зупинялися, забували про свої повсякденні справи й бралися за пензель.

Сотні луганчан долучилися до малювання цього орнаменту. Фото Олени ОСОБОВОЇ

«Ми не розраховували на таку популярність акції «З вишиванкою в дорозі», тож придбали для роботи лише 30 пензликів, тому одночасно могли працювати лише стільки людей. Інакше замалювали б усю вулицю», — упевнений художник.

У результаті вийшов 45-метровий орнамент завширшки 6 метрів. Цей малюнок залишиться до першого дощу. Ось так молодь відповіла на рішення позачергової сесії облради, на якій депутати прийняли звернення до центральних органів влади, а також усіх обласних рад країни на підтримку закону «Про основи державної мовної політики».