ДОБРОДІЙНІСТЬ

Дніпропетровський навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами фізичного та розумового розвитку та дітей-сиріт "Горлиця" отримав незвичайні подарунки. Свої мистецькі твори дітям подарували відомі дніпропетровські художники і майстри народної творчості. Це живопис, картини з морськими та іншими пейзажами, графіка з видами Дніпропетровська, вироби з кераміки, з петриківським розписом, вишиті рушники, матрьошки тощо. До речі, такі подарунки дніпропетровські митці надають інтернату вже кілька років.

- І ми будемо робити дарунки дітям надалі, - каже голова Дніпропетровського громадського творчого об'єднання художників і майстрів народної творчості "Вернісаж" Людмила Смакота (на "Вернісажі" в Дніпропетровську свої роботи пропонують близько 200 народних майстрів та художників). -Я переконана, що дітей, особливо таких, які постійно перебувають в навчально-реабілітаційному центрі, потрібно оточувати прекрасним. Також плануємо проводити для вихованців інтернату майстер-класи з малювання, народно-прикладного мистецтва.

Директор центру "Горлиця" Світлана Лебідь зазначає, що картини у коридорах закладу, в їдальні, класних кімнатах не лише сприяють розвитку гармонійної особистості, а й спонукають дітей до творчості, яка яскраво проявляється у співах, танцях, малюванні, бісероплетінні та інших мистецьких напрямках.