БОРГИ

Керівництво ВAТ "Вадан Ярдс Океан" зобов'язали терміново озрахуватися з працюючими

На провідному підприємстві суднобудівної галузі ВАТ "Вадан Ярдс Океан" складна ситуація із виплатою заробітної плати. Про це заявив голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов під час третьої наради з цього питання. В її роботі взяли участь керівники обласних структур усіх наглядових, контролюючих та правоохоронних органів, профспілкові лідери та власне менеджменту підприємства на чолі з новим президентом Леонідом Шумілом.

Керівництву підприємства було відведено три дні на погашення існуючої заборгованості із заробітної плати та інших обов'язкових платежів. Такий термін грунтувався на наявній інформації щодо достатніх фінансових ресурсів для виплати заробітної плати на ВАТ "Вадан Ярдс Океан".

Після другої наради персоналу було виплачено заборгованість за жовтень 2010-го та частково за листопад 2010-го. Водночас ВАТ "Вадан Ярдс Океан" знайшло можливість сплатити 10 млн грн одній з банківських структур на погашення раніше наданого кредиту, при наявності заборгованості із заробітної плати. В цей же час було змінено керівництво як наглядової ради, так і дирекції ВАТ "Вадан Ярдс Океан".

Голова облдержадміністрації під протокольний запис офіційно заявив, що термін для виплати заборгованості визначено в один тиждень. Коли він спливе - у разі невиконання керівництвом підприємства зобов'язання - Микола Круглов офіційно звернеться до прокурора області з пропозицією про порушення карної справи за фактом навмисної невиплати заробітної плати.