РОЗПОДІЛ

Перетворення у системі соціального захисту повинні привести до адресного та справедливого розподілу державної допомоги на користь найбідніших верств населення. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час зустрічі з головою представництва Світового банку в Україні Мартіном Райзером.

Сторони обговорили ключові напрями реформи соціальної сфери в Україні і шляхи її підтримки з боку Світового банку. Серед головних складових реформи урядовець виокремив створення бази отримувачів соціальної допомоги, ухвалення змін до трудового законодавства, реалізацію комплексної програми легалізації робочих місць і заробітної плати та оптимізацію системи моніторингу безробіття і трудової міграції.

"Тільки персоніфікація державної допомоги зробить її по-справжньому ефективною. Україна зараз не настільки багата держава, щоб допомагати забезпеченим громадянам. Соціальна допомога призначена найбіднішим верствам населення, і лише навівши лад у системі розподілу пільг та дотацій, ми зможемо надати бідним належну підтримку", - цитує слова Сергія Тігіпка прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики.