У Києві пройшла Американсько-українська бізнес-сесія оборонних індустрій. Її організувало Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості спільно з Оборонним альянсом України, Оборонно-промисловою коаліцією Аризони (AZDIC) та Глобальним оборонно-промисловим альянсом (GDIC).

Потенціал для формування глобального ландшафту

На заході були присутні радник Президента України зі стратегічних питань Олександр Камишін, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр, президент і СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони та Глобального оборонно-промислового альянсу, член наглядової ради Укр-оборонпрому Лінді Сміт, член правління Оборонно-промислової коаліції Аризони Джеймс Маккейн.

«Захід, який організувало Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, — свідчення посилення та інновацій в оборонному секторі України. Американські компанії прагнуть перейняти досвід значних досягнень, розроблених тут. Стійкість і винахідливість, продемонстровані в боротьбі з величезними викликами, сприяли проривам, які американські компанії прагнуть інтегрувати у свої виробництва. Цей обмін знаннями і технологіями зміцнює обидві галузі, забезпечуючи нашу готовність до майбутнього оборони і безпеки. Українські інновації мають потенціал для формування глобального оборонного ландшафту, і компанії GDIC готові зробити внесок у це партнерство та отримати вигоду від нього», — сказала Лінді Сміт.

Захід зібрав представників дев’яти американських компаній та 40 українських. Під час семінару відбулося майже 90 b2b та b2g зустрічей. На них промисловці обох країн домовлялися про співпрацю в галузі ОПК.

Українські оборонні компанії мають чим зацікавити американських колег. Фото з сайту mspu.gov.ua

Меморандум ефективний

«Торік у вересні ми підписали меморандум про співпрацю з Оборонно-промисловою коаліцією Аризони, і я радий, що наші домовленості втілюються в життя, а співпраця триває. Радий бачити в Україні Лінді Сміт і дякую їй за небайдужість та непохитну підтримку українського ОПК — і державного, і приватного його сектору. Знаю, що українські оборонні компанії мають чим зацікавити американських колег щодо співпраці», — зазначив Олександр Камишін.

Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості представила партнерам актуальний стан розвитку українського ОПК, пріоритетні напрями виробництва та переваги співпраці з оборонною галуззю України.

«Вдячна представникам американських компаній за зацікавленість у співпраці з українськими оборонними підприємствами. Вони значно виросли за час повномасштабного вторгнення. Українська оборонна галузь має що запропонувати партнерам», — сказала Ганна Гвоздяр.

Джерело: Мінстратегпром