НОВI ПЛАТIЖКИ

Чому 147 київських родин не отримали знижки на послуги ЖКГ?

Киянам радять уважно вивчити платіжки за послуги ЖКГ. Якщо ви у лютому сплатили до 20 числа, то чи нарахували вам обіцяну знижку в цьому місяці? Фахівці КМДА наголошують, що під час нарахування знижок враховуватимуть число, коли людина заплатила, а не коли кошти "пішли" з банку до комунальників. Та виявляється, тут без проблем не обійшлося.

Комунальне підприємство "ГІОЦ" виявило 147 випадків розбіжностей між фактичною датою оплати і датою, зафіксованою після обробки рахунку. Зокрема, на Південному поштамті Київської міської дирекції УДППЗ "Укрпошта" в реєстр оплати за операційний день 21 лютого включили оплату рахунків, сплачених 18 та 19 лютого. У банках - "розмах" ще більший. Так, "Конверсбанк" в реєстр оплати за операційний день 28 лютого включив оплату рахунків, фактично сплачених... 15 та 16 лютого! Подільське відділення "Промінвестбанку" в реєстр оплати за 1 березня включило рахунки, сплачені аж... 18 та 19 лютого. Отже, люди, щойно отримавши платіжку, поспішають якнайскоріше заплатити, а їм - ось такий сюрприз... Як нам пояснили, працівники, які приймають оплату, просто... помилились. Подумаєш, день туди - день сюди. Подумаєш, знижки вам не дадуть, та хіба вона така велика?

 

 

Та у комунальному підприємстві "ГІОЦ" заспокоюють: такі помилки легко виправляються, і в наступному місяці перерахунок людям зроблять.

Як повідомила прес-служба КМДА, для зменшення черг банківські установи збільшили кількість робочих місць операторів, особливо 19-20 числа кожного місяця. Крім того, ПАТ "КБ "Хрещатик" та деякі відділення Приватбанку приймають платежі за "комуналку" без вихідних. А на сайті КП "ГІОЦ" (http://www.gіoc.kіev.ua/maіn/banks/) є інформація, де можна сплатити рахунки за послуги ЖКГ без додаткової комісії. У переліку - адреси 941 відділення банківських установ міста та розташування 384 терміналів у Києві і 75 - в Київській області.

Посадовці радять киянам, помітивши розбіжності між фактичною датою сплати та зафіксованою, звертатися до Служби допомоги киянам за телефоном: 15-51 та в КП "ГІОЦ" за телефонами: 238-80-25, 238-80-27.