ПЕРСПЕКТИВА

У Туркменістані започатковано зведення аеропорту, автомобільного та залізничного мостів силами українських будівельників

У місті Туркменабаді Президент Віктор Янукович разом із туркменським колегою Гурбангули Бердимухамедовим узяв участь у закладенні нового аеропортового комплексу, підрядником будівництва якого є українська компанія ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком». Вона також здійснює проектування й будівництво автодорожнього і залізничного мостів через річку Амудар’ю на автодорозі Туркменабад — Фарап, яка нині реконструюється.

«Мені дуже приємно, що участь у реалізації цього проекту братиме українська компанія, — сказав Віктор Янукович на урочистій церемонії. — Вірю, що наша плідна співпраця на цій благодатній туркменській землі триватиме й надалі та приноситиме економічні плоди нашим державам і народам».

Президенти взяли участь у закладенні капсули з пам’ятним записом з нагоди початку спорудження нового аеропорту, а потім — у церемонії закладення нових автомобільного та залізничного мостів через Амудар’ю поблизу смт Фарап. На місці будівництва мостів глави держав заклали капсули зі зробленими ними пам’ятними записами. Це контракт вартістю 498 мільйонів доларів, а на будівництві планується задіяти понад 1000 осіб. Із них три сотні українських фахівців.

Президенти заклали підвалини подальшого співробітництва. Фото Михайла МAРКIВA

Віктор Янукович високо оцінив співпрацю України й Туркменістану, в рамках якої країни можуть реалізовувати такі масштабні спільні проекти. Він підкреслив, що наявність таких проектів — ще одне свідчення дружніх відносин, мета яких — підвищення рівня добробуту обох країн.

Глава Української держави також заявив, що нинішні спільні українсько-туркменські проекти засвідчують, що двосторонні відносини України й Туркменістану мають значний потенціал для розвитку. «Я впевнений, що в нас іще все попереду. Ми зробили тільки перші кроки. Ми ще з вами будуватимемо промислові підприємства та підприємства з переробки продукції», — цитує слова Президента його прес-служба.

Він також наголосив, що спільна реалізація проекту з будівництва автомобільного мосту через річку Амудар’ю, який того дня було здано в експлуатацію, свідчить про значні можливості та потенціал обох країн. Особливу увагу було акцентовано на працелюбності українців і туркменів, завдяки якій народи здатні досягати поставлених цілей. Віктор Янукович висловив упевненість, що традиції добрих відносин, які існують між Україною і Туркменістаном, сприятимуть подальшому розвитку співпраці між двома країнами.

Відділ новин
 «Урядового кур’єра»