ГАРНИЙ ПРИВІД

День народження дитини — річ вельми непроста, і він дедалі рідше обходиться без участі професіоналів

Що може бути простіше за день народження власної дитини? Здається, велосипед тут вигадувати ні до чого. Зібрати друзів, купити великий торт, встромити в нього свічки й залишити оселю на погром маленьким неслухам. Такий сценарій траплявся якщо не з вами особисто, то з кимось зі знайомих напевне. А обмазані жирним кремом обличчя й стіни, обмальовані шпалери, розбита мамина улюблена ваза — які дрібниці порівняно з отриманим задоволенням і сплеском позитивних дитячих емоцій.

Так відзначало дитячі свята не одне покоління. Зазвичай сюди додається ще й стіл для дорослих, який часто перевершує дитячий за розмахом запрошених і масштабом гулянки.

Головне завдання аніматора — забезпечити дитині гарний настрій і приємні спогади. Фото з сайту papamamaja.ru

Муки вибору

Як же полегшити життя батькам, а їхнім чадам подарувати повну торбу вражень, забезпечивши власний спокій та урізноманітнивши родинне дозвілля? У такому разі альтернативою для багатьох батьків можуть слугувати сучасні розважальні центри, яких останніми роками силу-силенну набудували в центральних і спальних районах великих міст. Особливо їх багато у столиці, де крок важко ступити, щоб не зустріти чергову рекламу із закликом витратити гроші саме в цьому місці.

На щастя, вибір нині величезний, тож відповідно до своїх можливостей і бажань дитини відшукати прийнятний варіант не дуже складно. Були б гроші. Забігаючи наперед, скажемо, що про заощадження чи економ-варіанти у такому разі краще не думати. Чадо вас просто не зрозуміє, та й самим буде невтямки, навіщо ж город городили. Бо заощаджені кілька сотень гривень не варті дитячої образи у глибині душі й відчуття меншовартості в колі однолітків.

Отож від розмаїття пропозицій голова йде обертом. І хоч обійти всі розважальні центри у нас не було змоги, та зробити деякі висновки таки вдалося.

Гаррі Поттер і всі, всі, всі

Скажімо, торговельно-розважальний центр «Блокбастер» на Московському проспекті, який першим опинився на нашому шляху, серед іншого пропонує й організацію тематичних дитячих свят. Подія триває близько трьох годин з обов’язковим ведучим. Ним може бути будь-хто з популярних дитячих героїв — від Гаррі Поттера до Супермена. Звісно, цим свято не обмежується — на вибір дітей представлено величезний перелік розваг: боулінг, картинг, ковзанка, кінотеатр, дзеркальний лабіринт, мотузкове містечко та багато іншого, чого лишень ваша душа забажає. Наприкінці втомлених дітей чекає святкова вечеря у піцерії або суші-барі. Ціна коливається в межах трьох тисяч гривень, обговорюється в кожному випадку індивідуально й залежить від кількості дітей чи обраних ними атракціонів. Окремо оплачується святкова вечеря, яку доставляють із будь-якого ресторану, розташованого в центрі.

Новозбудований ТРЦ «Океан Плаза» поблизу станції метро «Либідська» створив країну дитячих розваг, що отримала назву «Happylon». 2500 квадратних метрів займає цей «океан пригод», який залишить у вашої дитини незабутні враження. Тут є абсолютно все: ресторан «Ікринка», атракціони, ігрові автомати тощо. Зал для святкування можуть прикрасити за 100 гривень десятьма кульками з гелієм, від 700 гривень коштуватиме арка з різнокольорових повітряних кульок, у 110 гривень обійдеться спеціальне сервірування на свято до 5 людей — строкаті ковпаки, свистки, серветки, посуд. За тематичну дискотеку протягом півгодини потрібно заплатити 300 гривень.

Окремо можна замовити шоу-програму: дресировані тваринки, ляльковий спектакль або шоу мильних бульбашок потягнуть майже на 2 тисячі гривень. Також є комплексне замовлення: 5000 гривень одразу враховують бенкетну кімнату, її оздоблення, ігри, ведучого свята, фотосесію і навіть величезний святковий торт. У вихідні та святкові дні ціна на півтори тисячі вища. Це усталена практика для всіх таких закладів.

Торговельний центр «Дрім таун», що у серці житлового масиву Оболонь, пропонує не менш цікаві сценарії дитячих свят. Найперше у програмі — тематичні вечірки: від турніру з боулінгу до квесту в стилі дикого заходу. Розваги розраховано на всі смаки: ковзанка, автодром — 30 гривень з людини, більярд — 40 гривень за годину, боулінг — 60 гривень у будні. Додатково запросити ведучого для менш ніж 10 дітей коштуватиме вам 300 гривень на годину. Повний пакет з атракціонами — 300 гривень з людини. До нього входять батут, лабіринт і картка для ігрових автоматів. Оформлення святкового столу — 30 гривень з людини, 10 — за одну гелієву кульку. За 350 гривень художник-гример професійно розмалює десятьох дітей у звірят або супергероїв. Окрім цього, у ТРЦ «Дрім таун» є аквапарк, який також бере участь в організації дитячих свят.

Обрати улюбленого героя пропонують і в мережі дитячих кімнат «Тарзанія», яку зручно відвідати мешканцям лівого берега Києва, бо «Дитячий світ» біля станції метро «Дарниця» знають усі, так само, як і ТРЦ «Аладін» чи «Піраміду» біля метро «Позняки». Є це і на метро «Лісова» у ЦТ «Даринок». Наприклад, популярний Гаррі Поттер із двома головними героями на півтори години влаштує свято вашій дитині за 1279 гривень. На святі присутня ведуча, яка організує ігри та конкурси відповідно до інтересів дитини. Оздоблення, куля-сюрприз, торт і фото- та відеозйомка оплачуються додатково.

Понад 10 тисяч днів народжень відсвяткували за сім років існування у мережі дитячих розважальних комплексів «Ігроленд». Спеціальні програми, які заздалегідь включають ігри, конкурси та подарунки, коштують до 500 гривень. За бажання до програми додаються торт, фінти лабіринтом і святковий бенкет із феєрверком. А за умови замовлення більш ніж на тисячу гривень вашій дитині ще й подарують м’яку іграшку. Свято триватиме близько трьох годин. Комплекс розташовано у ТРЦ «Караван» на вулиці Луговій.

Тож порада всім батькам: зробіть свято для вашої дитини особливим і не шкодуйте на це грошей. Вклад у дітей — найцінніший, він обов’язково повернеться вдячністю малюка і вашим добрим настроєм.  

БУВАЄ І ТАК

Ложка дьогтю з особистого досвіду

Юрій МЕДУНИЦЯ,
«Урядовий кур’єр»

Звертаючись по допомогу до професіоналів, ми розраховуємо отримати повний комплекс послуг за свої ж таки гроші. Хочеться організувати свято, принаймні, не гірше, ніж у однокласників, куди раніше запрошували твою дитину.

Маючи за плечима деякий позитивний досвід подібного святкування, ми свого часу вирішили повторити його у більшому масштабі. За місяць до визначеної дати замовили все, як годиться в таких випадках. І святковий торт у вигляді мобільного телефону, і боулінг, і перегляд мультику у форматі 5-D, і дитяче меню. Після отримання на руки рахунку першим враженням був шок від вартості, але чого не зробиш заради власної дитини та її відчуття власної гідності? За півтора-два тижні ми домовилися підтвердити дату і остаточно узгодити дрібниці замовлення: час, меню, зал, кількість запрошених тощо. Тоді ж слід було й внести 80% авансу.

Однак на нас очікував неприємний сюрприз. Спершу та сама дівчина почала плутати час і залу для святкування. А потім запропонувала перенести все на пару годин пізніше і в інше місце. Свої дії вона мотивувала тим, що обумовлені заздалегідь час і зала вже, мовляв, зайняті. На логічне запитання про те, чи важко було попередити телефоном, вона холоднокровно стенула плечима: днями прийшли інші замовники і внесли всю суму. При цьому вона навіть не вибачилася.

Утім, хочу підбадьорити потенційних клієнтів: в усьому слід шукати позитив і не зациклюватися на чомусь одному. Альтернативи нині — хоч греблю гати. Задоволеними залишилися і дитина, і батьки, і запрошені. А до того ТРЦ, про який, до речі, також згадується у розповіді Дмитрія Будкевича, ми більше не ходимо.