ДОПОМОГА. Вчора вперше в історії Києва відбулося освячення вуличного вертепу, основною метою якого є збір коштів для дитячого будинку-інтернату м. Ладижина Вінницької обл., в якому на сьогодні перебувають 146 інвалідів 1 групи У легкий спосіб організатори пропонують небайдужим долучитися до благодійності, а саме залишати решту від покупок (металеві копійки) у спеціальних скриньках, розміщених на фасадах ярмаркових будиночків. Бодай кілька монет решти для когось можуть стати омріяним подарунком чи навіть речами першої потреби – ліками, їжею, можливістю навчатись і спілкуватися! 

Власне вертеп розроблявся протягом трьох місяців сучасними етнохудожниками – декораторами Богданом та Оленою Поліщуками.

У будиночку, виготовленому з натуральних матеріалів  і оформленому у вигляді печери, що стала притулком  для  святої  сім’ї , розташовані шість  фігур у людський зріст –   Пресвята Богородиця, що тримає на руках Богонемовля, Святий Йосип, пастухи, волхви.

На Різдво, 6 січня 2013 року до Вертепу завезуть живих тварин (ягнят), яких можна буде погодувати та сфотографуватися з ними. 

Фоторепортаж Олександра ЛЕПЕТУХИ