ІНФРАСТРУКТУРА

«Небесне таксі» обіцяє комфорт і безпеку

Презентуючи нову службу перевезень, що отримала назву Sky Taxi, віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков зазначив: «Ми ставили перед собою завдання забезпечити перш за все високу якість перевезень пасажирів, підтягнути рівень київських таксі та мінімізувати будь-які незручності для пасажирів». 

Автомобілі Sky Taxi мають забезпечити найвищий рівень сервісу для пасажирів: автопарк представлений модельним рядом Hyundai Sonata 2.0 АКП, ESP 201, комфортабельні салони яких оснащені системами кондиціонування і подушками безпеки. Кожна машина має містке багажне відділення.

Усі авто Sky Taxi обладнані таксометром (отримання чека виключає можливість завищення вартості поїздки й надає додаткову опцію контролю екіпажу), POS-терміналом (оплатити послугу можна платіжною банківською карткою), відеореєстратором (GPS-модуль забезпечує додаткову систему контролю), GPS-навігатором (дає змогу визначити найкоротший шлях до точки призначення), а вбудований bluetooth надасть вихід до каналу GPRS для визначення заторів.

Sky Taxi працює у Борисполі відсьогодні. Фото з сайту flickr.com

Оформити замовлення на Sky Taxi пасажир може безпосередньо у терміналі прильоту. Диспетчер обере оптимальний маршрут, а орієнтовний кілометраж визначить програма. Передача замовлення диспетчером водію здійснюватиметься відповідно до черги згідно з графіком виїзду автомобілів. Оплата пасажиром здійснюється після прибуття на місце призначення згідно з тарифом, який визначить лічильник. При цьому водій зобов’язаний видати чек, який підтверджує оплату послуги.

«Ми зробили ще один крок до покращення сервісу в аеропорту «Бориспіль» та створення першого позитивного враження про країну в цілому. Впровадження проекту «Таксі нового покоління» хоча є і непрофільним напрямком діяльності авіапідприємства, проте ми свідомо взялися за його реалізацію. Ефективність нашої роботи визначається багатьма чинниками. Зокрема, комфорт та безпека наших пасажирів — як на території аеропорту, так і за його межами — є для нас визначальними», — підкреслив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Антон Волов.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, весь персонал новоствореної служби таксі пройшов багаторівневий конкурс. Водії мають стаж роботи не менше п’яти років, спеціальну або вищу освіту. Також водії Sky Taxi щодня проходитимуть обов’язковий медогляд (як перед рейсом, так і після його завершення), обов’язковим є й щоденний технічний огляд автомобілів. Таким чином, крім високого рівня сервісу, вперше в Україні в сегменті таксомоторних перевезень забезпечено міжнародний стандарт безпеки.

Вартість проїзду в таксі визначатиметься із розрахунку 6,5 грн/км. Ця ціна є найнижчою в Європі: зокрема, удвічі менша за доставку пасажирів від аеропорту до центру міста у Будапешті й Варшаві, майже учетверо нижча за надання таких послуг у Празі та Парижі.