МЕТА

При реформуванні пенсійної системи Україна використовуватиме напрацювання закордонних партнерів

Не останнім у цьому аспекті буде й досвід Словаччини, яка уже запровадила у себе пенсійну реформу. Про це заявив на брифінгу для представників словацьких мас-медіа віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, який перебував з офіційним візитом у цій сусідній країні.

Під час свого перебування у Словаччині український урядовець провів кілька зустрічей і переговорів, зокрема з віце-прем'єр-міністром, міністром фінансів Словацької Республіки Іваном Міклошем.

Словацький високопосадовець високо оцінив реформаторські прагнення української сторони та готовність нинішньої української влади до цього відповідального і важливого для нашої країни процесу. Зупинившись на словацькому досвіді реформування пенсійної системи та деяких особливостях реалізації у країні соціальних реформ, Іван Міклош наголосив, що його держава готова надавати Україні експертну підтримку у цих питаннях.

Також в Міністерстві фінансів Словацької Республіки Сергій Тігіпко зустрівся із словацькими експертами й обговорив проведення пенсійної реформи та інших соціальних перетворень у Словаччині, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики.

Окрім того, Сергій Тігіпко зустрівся і з представниками словацьких страхових пенсійних фондів та депутатського корпусу парламенту. Сторони обмінялися думками з актуальних питань реформування пенсійних систем двох країн, досвідом функціонування у Словаччині накопичувальної системи пенсійного страхування тощо. Іноземні партнери висловили готовність надати інформаційну підтримку українській стороні та всіма можливими засобами допомогти з проведенням пенсійної реформи.

"Зусилля українського уряду спрямовані на системну модернізацію країни, насамперед шляхом реформування соціальної сфери. Саме тому Україна зацікавлена у вивченні досвіду інших країн, зокрема й Словаччини, щодо реформування пенсійної системи, сфери соціального захисту і побудови соціально справедливої системи підтримки найбільш незахищених людей", - наголосив Сергій Тігіпко.